Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En man som en gång fanns

En silouette av en man som en gång fanns

någonstans där bakom finns du,
som den starka man du en gång var
idrottsmänniska med kraft i arm och mod i barm,
rakryggad positiv

Vi som finns omkring dig vet ju, vi minns, vet hur du var då

men själv har du glömt

Du vet inte längre att du har stora, framgångsrika prestationer i bagaget
att du rest över precis hela jordklotet
har vänner i varenda vrå av världen
har ägnat ditt liv åt skog och mark, tränat i ur och skur, varit så aktiv

minns inte att du har en son.

När du ombeds att sätta dig i en fåtölj
tar du upp en tidning och rullar ihop den omsorgsfullt
och tar den under armen och går.




Prosa av Lindalou
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-04-14 22:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou