Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


SÅREN I MITT HJÄRTA

det är kyligare idag
jag tycker det är skönt
då finns inte så mycket
pollen som flyger runt
i luften

jag sov dåligt inatt
låg och lyssnade till
hur det small därute
av raketer och smällare

jag önskar jag orkade mer
men såren i mitt hjärta
av all oro all stress
att inte räcka till

har gjort mitt hjärta skört
idag har jag en önskan
som jag hoppas kunna
uppfylla

jag ska ta bilen
parkera invid stigen
som leder till tjärnen
där den gamla stugan finns

ta med ryggsäcken
där min termos med kaffe
och en smörgås ska finnas
liksom block, penna och kamera

jag har drömt om att komma dit
när våren är här
gå den välkända stigen
uppleva det vackra
som naturen ger
njuta av tystnaden
lyssna till fåglarnas sång
kanske koltrasten har hittat
dit även denna vår

koltrasten med sin underbara sång
som kan förtrolla mig
få mig att känna lugn och ro

jag vill, hoppas och ber
att mina sår ska läka
att sjukdomen i mitt hjärta
ska stanna upp inte bli värre

idag ska jag njuta av den första
dagen i maj månad
känna glädje och frihet
vid den lilla tjärnen
lång bortom allfar vägen





anits 1 maj 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-05-01 13:47



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
En stark önskan når alltid sitt mål.
2011-05-05

    maija tuori
Fint !
2011-05-04

  Sofhia Wirström
berörande dikt, känslosam. Låter som en härlig plats du kan finna ro o styrka vid.
2011-05-02

  Anya VIP
Vacker text om längtan.
2011-05-02

  ULJO
Berörande och vackert om en plats som låter som paradiset.
2011-05-02

    maija tuori
Berörande skriver Du ...Känner igen mig ...tack för underbara blåsippor..har inte orkat gå själv till skogen..kraaaam
2011-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Fin bild!
2011-05-01

  Larz Gustafsson VIP
Må Herren styrka dig och välsigna dig med hälsa och helande.
2011-05-01

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Hoppas din dag blir lugn och skön.
2011-05-01

  Eva Helene VIP
Så berörande du skriver! Den platsen låter gudomlig, hoppas du kunde ta dig dit!
2011-05-01

    Yarissa
texten berör och bilden är fin som alltid!
kram till dig, min vän.
2011-05-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP