Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FÖRSTA MAJ IGEN - ÄN SEN?

när jag var liten

var allt stängt på 1 maj

och alla yrvakna

från gårdagens partaj

slöt upp i röd front

enhet - solidaritet

marx var vår gud och

mao tse-tung var hans profet

det såldes tidningar

på gator och på torg

och alla fanorna

var verkligen en borg

då diskuterade man

ideologi

det var den anda

medlemskadern fostrats i

allt verkar urvattnat

och avslaget i dag

ja, östanvinden är en pust

så vek och svag

folk hakar på av

slentrian och tradition

man snackar strunt

istället för revolution

ingenting är sig likt

själv är jag som förbytt

det gamla är förbi

och allt har blivit nytt

Jesus är skillnaden

och är Densamme jämt

i ljuset av Hans nåd

blir politik ett skämt

 

 

LARZ GUSTAFSSON  1/5 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-05-01 17:08



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra skrivet, känns igen
2011-05-03

    Tea Alex
Jesus är skillnaden

och är Densamme jämt

i ljuset av Hans nåd

blir politik ett skämt



Ja....jesus är allt vi behöver!
2011-05-02

  mare VIP
Många applåder, härligt Larz !!
2011-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP