Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just efter solnedgången lyser mitt faluröda, egenhändigt målade, staket med en helt overklig glöd.


Falu rödfärg i solnedgången - utvidgad haiku

En flod av rött ljus
just efter solnedgången -
staketet brinner

en kvart senare
falnar horisontens glöd -
spjälorna grånar

Tusen träpinnar
målade två gånger
med möda och flit -

en kvarts magiskt ljus
och mödan betalar sig
för fattig poet




Bunden vers (Haiku) av papillon
Läst 416 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-05-08 01:11



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Underbart på alla sätt och vis, falurött är den vackraste röda färg som finns!:)
2011-06-15

    ej medlem längre
En fattig poet ser skönhet som belöning:)
2011-06-14

  aol
så vackert fint skriftat
2011-06-02

    Jnåt
måleriskt är ordet som spontant kommer upp. och måleriskt är vackert.
2011-05-26

    © Birgitta Wäppling VIP
En finstämd beskrivning av vardagslyx.
2011-05-08

  vera gade VIP
rakt in i svenskhetens röda hjärta!
2011-05-08

    Faktiskt
Väldigt bra diktat. Måste dock påpeka en felstavning av själva versmåttet i titeln. Haiku.
2011-05-08
  > Nästa text
< Föregående

papillon