Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


NU VET JAG

trött har jag varit
av och till
hela dagen
huvudvärk
kändes som om
migränen
var på väg
satt ute en stund
fikade
läste
skrev några rader
blev tvungen att gå in
la mig på sängen
försökte läsa några rader
det gick inte
ögonen ville bara blunda
sov en stund
när vaknade
gick jag ut
ville inte sitta inne
i det underbart vackra vädret
fick en förfrågan
om jag ville åka till hundarna
en stund
vara hos dom
ge dom kvällsmat
det är något jag så gärna gör
jag lagade mat
tog med mig tallriken
ut på altanen
så skönt att sitta ute
när solen skiner
och himlen är blå
jag åkte sen till hundarna
lekte med dom
dom fick sin mat
när jag kom hem igen
tänkte jag
sätter mig ute en stund
men tröttheten tog
överhanden
jag gick in
la mig i soffan
försökte se på teve
det gick inte så bra
jag sov av och till
tänkte
det är lika bra att
jag går och lägger mig
såg ut genom fönstret
såg månen
hur vacker den var
kameran kom fram
tog några bilder på den
när såg ut genom fönstret
innan jag drog ner persiennen
såg ut över nejden
då förstod jag
var min trötthet och
huvudvärken kom ifrån
idag har häggen slagit
ut i full blom
när den gör det
brukar min allergi
visa sig värre än vanligt
så nu vet jag





anits 10 maj 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-05-11 00:04



Bookmark and Share


  Anya VIP
Oj blommar häggen, mycket fin och synd att du inte tål den. Bra att du fick veta orsaken.
2011-05-12

  ULJO
Jag lider med dig och alla andra som besväras av allergi så här års.
2011-05-12

  Zelogath
Jag känner igen mig i det du skriver
Huvudvärken och dåsigheten av och till
Ibland känner jag mig äldre än vad jag är
Allergi hade jag även mycket förr men den har blivit bättre
Det är så tråkigt att man kan vara allergisk
Mot allt det vackra
2011-05-11

  M M Mannheim VIP
Bra dikt, härlig rytm. tyckte först att den var lite lång men med den rytmen gick det bra ändå. Kram
2011-05-11

  Christine Sabel
Det är bara så synd om allergiker!
2011-05-11

  Bibbi VIP
Fängslande dag Du berättar om.
2011-05-11

  poetryGirl
Det går över......
2011-05-11

  Eva Helene VIP
Många plågas svårt av allergier så här års. Hoppas dock att du mår bättre i den nya dagen!
2011-05-11

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Vad skönt när man vet,
då kan man göra något åt det.
2011-05-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP