Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


SER PÅ MIG SJÄLV

sitter på altanen
solen skiner på mig
himlen är blå
jag njuter av dagen

boken ligger på bordet
jag har läst den ett par
gånger har så svårt att
släppa den

en spelmans visor
texter av dan andersson
texter som berör mig
får mig att se på mig själv
undra vem jag är?
varför jag känner och
gör som jag gör?

naturen är min vän
där jag mår bra och
trivs att få vandra
ängen med alla dess
blommor får mig att
stanna upp se på dom
drömma mig bort

fåglarna får mig att
sitta alldeles stilla
dom sitter på spaljén
på fågelstugan en är
på väg att sätta sig
på bordet

det är rödhakar som
kommer så nära mig
dom är vackra och
många

ser på mig själv
tänker
jag måste nog börja
ta för mig mer
våga säga vad vill
göra det jag kan
sluta bli tyst
när människor
börjar tjafsa runt mig

det är vår
snart sommar
i år önskar och hoppas jag
att jag får komma till havet
njuta av vågorna
när dom slår mot stranden
en dröm
jag burit med mig
så länge jag kan minnas

visst jag har varit vid havet
men det har aldrig
blivit som jag velat
nu ser jag på mig själv
och vet att det är jag som
bestämmer över mig
och mitt liv och det
som är viktigt för mig






anits 11 maj 2011











Fri vers av anits VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-05-11 23:37



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En underbar insikt som lånat diktens sdräkt.
2011-05-15

  Anya VIP
Vi9lken tur att jag kollade, skrev en kommentar nyss som inte "fastnade".
Vacker text med naturskildringar. Slutet andas styrka. jaa Dan Andersson är en favvo för mig med. :o)
2011-05-12

  Eva Helene VIP
Fint! Dan Anderssons poesi - en guldgruva att ösa ur. "Han är en av oss. Han hjälper oss att se våra egna, fattiga liv. Han talar med oss, och vi förstår. Han sjunger. Vi lyssnar". (Thorstein Bergman).
2011-05-12

    sajo
Dan Andersson är min favorit med har försökt få tag på en spelmans visor. Jag kommer någon dag och kollar in hur den ser ut.

Jag gillar din text om fåglar och naturen och din bild.
2011-05-12

  ULJO
Vackra och förväntansfulla bilder du målar upp.
2011-05-12

  Larz Gustafsson VIP
Tänker på "Sjuttonde Balladen", även om jag inte skriver under på dryckenskapen som skildras i densamma.

http://www.youtube.com/watch?v=CVVPHWy3X1o

2011-05-12

  Bibbi VIP
Må alla önskningar gå mot fullbordan.
2011-05-12

  aol
vackert bra skriftat gillar verkligen sista versen
2011-05-12

    ej medlem längre
drömmar om hav, vacker naturobservation - och även lite Dan Andersson på ett hörn! Din text vaggar mig som i en hängmatta. Friskt! Tack!
2011-05-11
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP