Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto kanske är det den här anden som besökte mig


ETT TREVLIGT BESÖK

jag såg ut på altanen
det verkade kallt
undrade om det var
för kallt för blommorna

såg på termometern
fem grader varmt
penséerna klarar
sig säkert

jag öppnar dörren
och går ut, kylan
slår emot mig

plötsligt hör jag något
ett ljud jag tycker mig
känna igen

det kommer närmare
och plötsligt kommer
en gräsands hane emot
mig

jag frågar vad han vill
han vrider och vänder
på huvudet precis som
om han förstår vad jag
säger

jag sträcker fram handen
han kommer närmare
det är bara några cm
mellan oss

hör ett nytt ljud
det är honan, hon
är inte lika modig

hannen lockar på
honan men hon vill
inte komma fram
lite blyg kanske

rätt som det är
försvinner honan
hannen ser sig om
så försvinner han
också

det var ett mycket
trevligt besök denna
kväll, det är säkert
samma and par som
tidigare varit på besök
och hälsat på hos mig





anits 17 maj 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-05-17 23:45



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skön berättelse.
2011-05-19

  Zelogath
Åh vad fint
Änder och ankor är så fina djur
Där jag bor har vi en stor damm
I en park där det samlas massvis
Tama allt som oftast är de också
Och vill gärna kika fram för att se om man vill bjuda på en brödbit
Vad roligt med ett alldeles eget and-par i grannskapet
2011-05-18

  Anya VIP
Fint möte mellan två individer.
2011-05-18

  arja savela
Va härligt, gillar änder!
2011-05-18

  Lars Hedlin
Värme och glädje
2011-05-18

  Eva Helene VIP
Ett värmande möte i en kylig kväll. Fint berättat!
2011-05-18

  Larz Gustafsson VIP
Cool bild.
2011-05-18

  Larz Gustafsson VIP
Underbart!
Älskar dem.
2011-05-18

    sajo
Vilket underbart möte, naturen har så mycket att bjuda på. Din text andas lugn och ro. Änderna kände din omtanke. Texten gillar jag verkligen.
2011-05-18

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Gräsanden
såg din ande
och hälsade
2011-05-18
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP