Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längs andra spår

 

Sirapsdagar och tjärade nätter
Var och en med sina egna
segrar och förluster
glädjeämnen 
och tillkortakommanden
Även om skärpan saknas
som om det bara reflekterades
ungefär som månljus
Saknad rör sig längs
andra spår, på nya vägar
i drömtidens dimmor
Bortom
När jag tittar ut ser jag måsarna
vars klagan väcker mig efter 
de nätter
jag faktiskt lyckats somna
Är det längtan som hörs 
i deras sång eller 
är det bara mitt sätt
att göra världen till en spegel

 

Sirapsdagar och tjärade nätter
Var och en med sina egna
segrar och förluster
glädjeämnen 
och tillkortakommanden

Även om skärpan saknas
som om det bara reflekterades
ungefär som månljus

Den saknade rör sig längs
andra spår, på nya vägar
i drömtidens dimmor
Bortom

När jag tittar ut ser jag måsarna
vars klagan väcker mig efter 
de nätter
jag faktiskt lyckats sova

Är det längtan som hörs 
i deras sång eller 
är det bara mitt sätt
att göra världen till en spegel
av det inre jag inte längre
vågar se




Fri vers av Roger VIP
Läst 595 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-05-31 07:49



Bookmark and Share


  Rosmarin
Jar läst flera av dina texter nu. Du skriver fint och mjukt om något väldigt svårt. Utan att bli sentimental, och därför känns det desto starkare.
2012-04-07

  Yrre VIP
Mycket bra, en längtan, saknad? eller kanske bara ett still accepterande.
2011-06-20

  Anna*
Din text är mättad av längtan, saknad och försiktiga funderingar pä hur allt hänger samman. Berörande och starkt skrivet!
2011-06-01

  Teresia Ridell
Mjukt, vackert..fyllt med längtan, vemod o lust.. Våga följa..o du skall finna..
2011-05-31

  Fredrik P. VIP
håller med kommentaren
nedan - att möta ens sanna
jag är lättare sagt än gjort.
dikten sätter läsaren på
spåren. bra!
2011-05-31

  Junitvillingen
Du väver berörande trådar som tillsammans bildar en väv som tar tag i mig som läsare...finns så mycket jag vill säga men blir nästintill stum...stark poesi är det i alla fall!
2011-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP