Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nötväckan en vacker fågel som jag tycker mycket om


EN LJUVLIG KVÄLL

med fåglarnas alla sånger runt mig
satt jag stilla i min stol på altanen
njöt av den ljumma kvällsbrisen

blundade kände alla dofter inga
andra ljud än fåglarnas och suset
från trädens grenar

öppnade mina ögon fick se hur
en skata jagade iväg en kråka
sen satt dom varsitt tak och tittade
på varandra

skatan gjorde utfall mot kråkan
flera gånger innan den fick nog
och flög sin väg

det är härligt att kunna sitta och
iaktta alla naturens under på min
spaljé sitter nötväckan ser på mig
törs inte komma och äta av det
som finns kvar på fågelbordet

den stora humlan flyger från blomma
till blomma jag tycker den är fin
ser så mjuk och len ut hämtar kameran
vill försöka få en bild på den

när jag kommer tillbaka är humlan
borta jag sätter mig igen då flyger
nötväckan sin väg, jag såg inte att
den satt och åt

så har myggen hittat mig, sitter kvar
en stund men till slut måste jag ge upp
dom sticker mig så jag plockar ihop
och går in

när jag stängt dörren ser jag duvorna
som satt sig på taket till grannhuset
fler och fler kommer dit, jag undrar
vad dom tänker göra

det dröjer inte länge förrän dom flyger
sin väg när måsarna kommer skriande
och flyger över taket

en skön kväll på min altan fick jag
innan myggen tvingade mig in





anits 2 juni 2011





Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-03 00:24



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Harmoni.
2011-06-06

  Larz Gustafsson VIP
Ännu en fin fågelbild och dito fågel.

Jag såg en dag en skata äta upp en humla. Ganska märkligt.
2011-06-03

  Anya VIP
Mycket fina strofer om hur en kväll kan vara.
2011-06-03

  poetryGirl
ja, det är ljuvligt nu
2011-06-03

  poetryGirl
ja, det är ljuvligt nu
2011-06-03

  Eva Helene VIP
Mitt i naturen - på din altan, härligt!
2011-06-03

    ej medlem längre
tack för din text. en riktig naturskildring kan vara den vackraste poesi. du skriver berättande skönt.
2011-06-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP