Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla texter som jag skriver handlar på ett eller annat sätt om erfarenheter och händelser ur mitt liv. Tolka dem hur du vill - texterna är för tillfället här för dina ögon.




Sorgens brud


Förvisso, helt och hållet död inombords,
det var hon ej, ty djupt där inne fanns en vrå
som kölden ej rått på, en vrå i hjärtat ännu ljummen -
    minnet av en moder

Stillhet
Innesluten i ett dunkelt töcken
omsluten av ett kyligt mörker
lömskt sprider sig det kalla
    förlamar del för del

Tysthet
Så är allting runtomkring henne tyst, även
hennes röst var stulen och när hon försökte tala
    kom bara vågor av luft ur hennes mun

Sorg
Allting hade blivit svart. En obeskrivlig ledsnad hade
lagt sig omkring henne; allting var sorg, svart och mörkt
Som ett sorgflor skymmer synen, döljer sorgen
    nu hennes blick

Likt pendeln som ständigt kommer tillbaka --
    så kommer sorgen också alltid att vända åter

© ferus, juli 2010




Fri vers av ferus
Läst 410 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-06 20:30



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Stark, tung och livserfaren. Applåder!
2011-06-08

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Shit så stark....
Eftersom min mor gick bort 2006, men i ljus minns jag henne, men oxå i ofattbar sorg så kan jag tänka, känna in i det du skriver...
det räcker inte att säga att det bara gör ont att läsa denna, nej den värker igenom märg och ben...
Applåder till en poet själ från en annan...

kb
2011-06-06
  > Nästa text
< Föregående

ferus
ferus