Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto.


EN STUND PÅ JORDEN

jag går efter vägen
känner blommornas dofter

mina steg är långsamma
lyssnar till talgoxens lockrop

tänker på allt som jag inte
kan göra, dagdrömmer

känner glädje drömmer om
att kunna klättra på stenarna

stenarna som en jag en gång
hoppade fram och tillbaka på

det är längesedan men i tanken
minns jag hur lycklig jag var

just den gången när jag lyckades
med något som alla sa att jag inte
skulle klara av

så är jag framme vid bron, stannar
ser hur vattnet forsar under den

vatten har alltid både fascinerat
och skrämt mig så lätt att bara
försvinna

jag fortsätter uppför stigen och
in i skogen, skogen med dom
höga träden

jag njuter av dagen, stunden och
livet som det just nu är

jag går efter stigen, håller inte
reda på tiden en klocka är det
längesedan jag haft på armen

känner några regndroppar, så
jag skyndar på stegen

snart är jag hemma för att snart
åter gå ut ta bilen och åka till
hundarna ge dom mat och hålla
dom sällskap en stund

en stund på jorden en stund
av glädje och tillförsikt





anits 13 juni 2011











Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-06-13 15:48



Bookmark and Share


    Yarissa
Härligt beskrivet!
Tjusig bild!
2011-06-14

  Alva Johnsson VIP
Jag är med Dig(som NÅGON sa)
på din härliga promenad.
Känner lugn och harmoni
när jag läser.
Tack
2011-06-13

  Eva Helene VIP
Sköna minnen som får nuet att skimra.
2011-06-13

  poetryGirl
det är bra att meditera
2011-06-13

  Larz Gustafsson VIP
"Tid för stillhet", som ett tv-program i dag hette.

Toppbild!
2011-06-13

  Sofhia Wirström
fina ord om en stund i ditt liv på jorden. verkar som du haft en bra dag.
2011-06-13

  aol
verkligen så gott så
2011-06-13

  Bibbi VIP
Låter gott.
2011-06-13
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP