Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Muren

Vid första anblick ligger den gamla muren med sin
växtlighet behagfullt utsträckt invid vägen.
Som om den varit där först och tagit plats.

Men stenarna var ditlagda av flera generationer.
Dessutom utgjorde muren en utomordentligt
bra plats för giftiga ormar att föröka sig.




Fri vers av Maria Malm
Läst 402 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-06-16 18:01



Bookmark and Share


  Eline.P
Tycker mycket om dikten som förflyttar mig med ömhet till DÅ när förfäder slet för brödfödan... utan en tanke på pittoreskhet och mossiga vackra stenar (eller ens giftiga ormar)
2011-07-02

    wildrosen
så målande och vackert skrivet....applåd
2011-06-30

    Bodil Sandberg
Underbart kära poetissa så fint du målar upp bilden som en tavla!
där ligger den gamla muren utsträckt som om den varit där först och tagit plats - så vackert diktat!!!
2011-06-20

  anits VIP
En mycket fin beskrivning om vad en mur
kan vara bra till.
2011-06-16

  Carola Zettergren
Suveränt, en skarpt tecknad bild av muren! Mycket bra!!!
2011-06-16

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Denna text är nu inlänkad i mur-stafetten (som nr 92) på
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1320849

2011-06-16

  Rosmarin
vilken fin betraktelse över en mur!

särskilt den här formuleringen gillar jag:

"behagfullt utsträckt invid vägen.
Som om den varit där först och tagit plats."
2011-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Maria Malm