Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*jag fann ett fotografi i din lägenhet pappa*




jag fann ett fotografi, pappa

Du sitter tillbakalutad i en solstol
slipsen hänger löst knuten
och byxorna är precis så korta som modet föreskrev
Pressveck
svarta låga strumpor
svarta skor
Du är så ung, runt tjugo år
Kisar mot sol
ler nöjd

ser min äldsta sons spegelbild i ditt ansikte


Detta var innan allt blev svart
Innan allt i livet var emot dig
förutom spriten
för den var med dig överallt
Det var innan ilskan rann ut i nävarna dina
och de utspottade orden
skar hål i våra skinn


Att se dig ung gör det lättare att ta farväl
Du var ju mer än en arg man
Mer än en alkoholiserad figur i periferin
Du var en pojke med slips och pressvecksbyxor
Med solsken i blick och en framtid som såg ljus ut
just där och då




Fri vers av Lindalou
Läst 224 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-16 20:54



Bookmark and Share


    Tea Alex
Alkoholism förstör så mycket. För både missbrukaren och medmissbrukaren. Fint med fotobeskrivningen.
2011-06-21

    AA VIP
Fint skrivet. Framtiden blir inte alltid som man tänkt sig. Kort avslöjar.
2011-06-18

    ej medlem längre
Så fint du skriver om den vidgade syn du fått på din pappa och hans liv.
2011-06-16

  Larz Gustafsson VIP
Nu går tanken till boken "Mig äger ingen" av Åsa Linderborg.
2011-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou