Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


EN DAG


en dag hoppas och önskar jag
att du kommer att förstå

att den som blivit lämnad ensam
vill känna gemenskap med nära
och kära en dag som denna

midsommarafton

du var besviken när du ringde
och beklagade dig du tyckte hon
tog bort er gemenskap och den
tradition ni haft i årtionden

jag försökte förklara och vara
så diplomatisk jag kunde, vill
hon nu bjuda barn och barnbarn
på lunch denna midsommarafton

så varför gnälla, nästa år kanske
allt är som du är van vid igen, eller
så får ni en trevlig dag, som blir till
en ny tradition för er alla

du är ju också bjuden behöver inte
sitta ensam som jag först trodde
att du skulle göra, så det kan väl
vara skönt att slippa stå vid spisen
och laga mat till många som du
tyckt vara så jobbigt

jag hoppas och önskar att du förstår
att det är skönt för henne att i år
få göra midsommaraftonen som
hon känner och vill ha det, det är
inte så många veckor sedan hon
blev ensam och det tar tid att sörja

du har också blivit ensam kvar, det
är längesedan, så jag hoppas du
kan förstå att den här midsommaren
inte blir just så som du är van vid
den kanske blir riktigt trevlig, trevligare
än du kunde tänka dig när du ringde
mig sent igår kväll

jag har också blivit lämnad ensam
både genom svek, dödsfall och
kontroll behov, det är svårt i början
men jag har lärt mig genom åren
att sorgen bleknar och att livet
trots allt går vidare




anits 24 juni 2011






Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-24 11:55



Bookmark and Share


  Maria T
Så fint du talar till en
medmänniska
2011-06-24

  Anya VIP
En intressant text, ett klokt samtal till en medmänniska. Svårt att bryta vanor men precis som du säger så kan en ny företeelse bli till något fint.
2011-06-24

  Larz Gustafsson VIP
Suverän sommarbild!

Gör som Leif Panduro...
2011-06-24
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP