Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tankar som när jag gick förbi spegeln i hallen


SPEGELN

den finns överallt
vart jag än går
var jag än
så finns den där
spegeln

spegeln som jag
inte vill se mig i
som visar mina trötta
ögon

spegeln som jag
hatar och avskyr
så ser jag mig i den
igen

det är då jag förstår
jag har inget
att skämmas för
ser varken bättre
eller sämre ut
än någon annan

så spegel, spegel på väggen där
varför har dömt mig så hårt
du borde skämmas
som förstört
så många dagar
av mitt liv



anits 26 juni 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 239 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-06-26 15:58



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar Din reflektion.
2011-06-29

    Småstadsungman
Starkt skrivet.... Bra!
2011-06-27

  Anya VIP
Vad bra att du landat i att du duger. Starka rader som berör.
2011-06-27

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Men det är väl inte spegeln som dömer?
Den är bara ett verktyg när vi vill se vårt eget yttre. Sen är det helt upp till oss, vad vi gör med denna möjlighet.
2011-06-26

  poetryGirl
speglar är både bra att ha och kan inbjuda till sorg...
2011-06-26

  Alva Johnsson VIP
Stina! För den som ser längre, är det yttre bara ett embalage.
Den verkliga pärlan finns inuti skalet.
2011-06-26

  Larz Gustafsson VIP
Men du...
Jak 1:22-24.
Se det från det positiva utgångsläget, nämligen:
Filemon vers 6
Ef 1:17 ff
2011-06-26
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP