Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Jag kunde sitta lugnt

 

solen försvann från altanen

skönt med skugga, solen så

het att den bränner

 

det blev lagom värme, så nu

tänkte jag att det var dags

att ta itu med fönstret i min

altandörr

 

så jag hämtade det jag behövde

en skruvmejsel så jag kunde

putsa emellan fönstren, men

jag orkade inte

 

skruvarna var så hårt åt dragna

så för mig fanns ingen chans

att dela på dörren, så jag tog

istället och torkade av dörren

så den skulle bli fin

 

det gick bra, tänkte jag kan

putsa fönstret på utsidan, så

jag stängde dörren satte upp

stegen

 

men, mer blev det inte, det var

inte högt men det kändes högt

alltför högt och lite vingligt, min

höjdrädsla tog överhand, och när

den inte stod stadigt

 

så gick jag ner från stegen, bar in

allt jag burit ut, tog med mig en

bok, block och penna en kopp med

kaffe, sen satte jag mig och tog det

lugnt

 

njöt av att inte behöva putsa fönster

den sysslan försvinner inte, den finns

kvar, men då får någon som är stark

lossa skruvarna, så får jag skruva dit

dom själv, då kanske jag kan själv

nästa gång

 

 

 

anits 28 juni 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-06-28 23:22



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Härligt skrivet och beskrivet. =)
2011-06-30

  Anya VIP
fin stund du bjuder på och bra att du tog det försiktigt.
2011-06-30

  Bibbi VIP
Bra att ta det säkra för det osäkra.
2011-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Allt har sin tid.

Mycket fin bild.
2011-06-29

  aol
rätt gjort,
2011-06-29

  ULJO
Du gjorde helt rätt. Njut av livet och tillvaron när du kan.
2011-06-28
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP