Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en händelse som fick mig att fundera

var höll föräldrarna hus




Jag trodde mitt hjärta skulle stanna

jag trodde mitt hjärta skulle stanna

när jag kom uppför backen, mötte

mig en syn

 

 invid busshållplatsen vid den stora

vägen stod tre små pojkar och en

av dom sprang fram och tillbaka

över vägen

 

 två män som stod nära hörde att sa

till pojkarnaatt lugna ner sig men vad

hjälpte det

  

det kom bilar från två håll den ena fick

bromsa så det tjöt och pojken som lekte

på vägen gick åt sidan vinkade åt bilen

  

jag såg att dom i bilen blev precis lika

rädda som vi andra som såg på innan

jag gick in till mig kom pojkarna springande

på gräsmattan bredvid mig

  

då kom också pappan till pojken som inte

verkade var rädd för något jag hörde att

han var arg, men vad han sa det vet jag

inte, jag kan inte deras språk och pappan

verkar inte kunna svenska

  

jag är glad och tacksam att allt gick

bra det hade inte varit trevligt att se

en liten pojke med spring i benen

hamna under en bil

 

 

 

 

 

anits 28 juni 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 186 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-06-29 00:23



Bookmark and Share


  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Obehaglig upplevelse som du förmedlar så bra.
2011-06-30

  Anya VIP
Oj, vilken tur att det gick bra!
2011-06-30

  Bibbi VIP
Skriver under på Gunlög
2011-06-29

  Eva Helene VIP
Blir beklämd! Förstår din skräck och frustration.
2011-06-29

    ej medlem längre
Barn som leker med döden är inga lyckliga, älskade barn . . .
2011-06-29

    ej medlem längre
Usch, sådana vuxna skulle inte få ha några barn! Mitt hjärta skulle också nästan ha stannat....
2011-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Man kan ha hjärtat i halsgropen ibland.
2011-06-29

  aol
sant så ruggigt att läsa
2011-06-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP