Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sol och värme är skönt, men det kan bli

för mycket av det goda




SOL och VÄRME

 

 

 

det är skönt

med sol och värme

man klarar sig

med mindre kläder

 

allting blir lättare

människor jag möter

på min promenad

ler och hälsar glatt

 

sol och värme

i all ära

jag hatar min

fibromyalgi

som blir värre

när solen skiner

och det är

trettio grader varmt

 

mina muskler och leder

sväller gör inte ont

”dom värker”

 

jag hade ett litet ”helsike”

att ta mig till hundarna

idag, visst jag hade kunnat

tagit bilen, men den står

i solen på förmiddagen

 

som tur var skulle jag

stanna en stund idag

så då kunde jag vila

lägga upp mina

värkande fötter

högt och vila ryggen

 

djur är underbara

dom förstår när något

inte är bra

 

så dom la sig nedanför

mig på golvet dom fick

sin mat jag lämnade dörren

ut på altanen öppen så

kunde dom gå ut och

in som dom ville

 

idag var även alldels för

varmt även för hundarna

så dom gick ut bara när

det var nödvändigt och

dom behövde göra ifrån

sig

 

sen skulle jag hem

mina funderingar

om vilken väg jag

skulle gå

 

det blev den väg

som jag nästan

alltid går

 

tänkte ta en annan

en som ska vara en

genväg och som jag

aldrig tidigare gått

 

ingen bra ide denna dag

när allt kändes alltför

jobbigt med värk sveda

krypningar i alla muskler

 

jag kom hem till slut

skönt jag fick ändå min

dagliga promenad med

mycket möda och stort

besvär

 

 

anits 29 juni 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-06-29 19:32



Bookmark and Share


  Anya VIP
Jaa tufft med värk, och synd att den blir värre i värmen.
2011-06-30

  poetryGirl
ja, viktigt är att röra på sig, jag för min del simmar
2011-06-29

  Ninananonia VIP
Ja det kan bli för mycket av det....

Berörande text...
2011-06-29

  Ninananonia VIP
Ja det kan bli för mycket av det....

Berörande text...
2011-06-29

  Bibbi VIP
Känner med Dig här.
2011-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Jag bad faktiskt till Herren i morse att Han skulle sända svalka, och det gjorde Han. Lovat vare Hans namn!
2011-06-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP