Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tankar som kom efter det att jag läst en annons i tidningen




EN ANNONS

 

 

 

jag läste en annons

i tidningen häromdagen

 

det var då jag mindes dig

vi gick i samma skola

men inte samma klass

 

du gick i parallellklassen

vi hade samma korridor

 

du var inte som dom andra

retades inte, du bara fanns

där

 

jag tyckte du såg snäll ut

det hände ibland, att vi

hamnade bredvid varandra

i matsalen

 

du frågade var jag bodde,

då har du också lång väg

att cykla, sa du en gång

 

jag frågade var du bodde

du bodde åt andra hållet

så vi, du och jag bodde i

varsin ända av byn

 

när jag inte var hos mormor

och morfar, det var jag nästan

jämt, skolan den såg jag från

verandan vid deras hus

 

jag var ute och cyklade mycket

det hände att jag cyklade förbi

hos dig, ibland var du ute då

vinkade vi till varandra

 

du hade många syskon, och

alla var dom yngre än dig, så

jag förstod att du ofta tog hand

om dom, när dina föräldrar

jobbade

 

du och din familj flyttade

jag började skolan i stan

det är det sista jag minns

av dig

 

jag var nog lite kär i dig

du var snäll retades aldrig

jag minns att jag saknade

dig när du flyttat, du fattades

mig, i korridoren i matsalen

 

så läste jag en annons i tidningen

häromdagen, en annons om att du

inte finns bland dom levandes skara

längre

 

 

anits 30 juni 2011

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 343 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-06-30 17:15



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så gripande.
2011-07-07

  Maria T
Fint minne av en
skolkamrat
2011-07-01

  Anya VIP
Mycket fin berättelse med ett starkt slut.
2011-07-01

  thyra
Minnen som berör i din text! Fint skrivit!
2011-07-01

  aol
verkligen så igenkännande berörande, fick en klup av gråt i halsen, kram,
2011-07-01

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Du har skrivit så rörande fint om detta ditt minne. Helt fantastisk att läsa. Varje rad känns. =) Guldstjärna och bokmärkning. =)
2011-06-30

  Eva Helene VIP
Så berörande! Fina minnen.
2011-06-30

  Larz Gustafsson VIP
Sådant tar verkligen tag i en på djupet.
2011-06-30

  Alva Johnsson VIP
Så fin, den där lilla
blyga förälskelsen.
Tiden suddar inte.
2011-06-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP