Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tankar efter en varm dag




VÄRMESLAG

 

 

 

det är varmt, väldigt varmt

jag pysslar med mina blommor

på altanen, tar bort vissna

blommor, vattnar, det är

lagom göra i värmen

 

när jag är klar med mina bestyr

fäller jag upp parasollen, vill

försöka sitta ute nu när sommaren

äntligen är här

 

så sätter jag mig för att läsa, då

känner jag hur trött jag är, hur

hjärtat bankar, jag blir lite rädd

skulle nog inte fyllt på dom stora

kannorna med vatten

 

inte skulle jag ha burit ut dom på

altanen, det hade varit bättre, att

vänta tills det blivit skugga och lite

svalare

 

sitter och funderar på vad jag ska

göra, dricka något kanske det behövs,

har nog druckit för dåligt, när jag

varit ute i solen

 

så går jag in, dricker lite bordsvatten

sen fyller jag på ett stort glas med

kranvatten, som jag tar med mig ut

det känns snart lite bättre och vattnet

i glaset är snart slut, jag måste bli

bättre på att dricka vatten i värmen

 

jag sitter under mitt parasoll och njuter,

lyssnar till alla ljud runt omkring,

svalorna flyger högt, hör deras speciella

ljud, när jag blundar

 

björktrastens ungar har kommit ut

ur sitt bo, och liksom föräldrarna

hoppar dom tre steg, stannar, lyssnar

ibland får dom upp en mask och ibland

misslyckas dom

 

humlorna flyger från blomma till blomma

så nära att jag nästan kan klappa en av

dom, en stor vacker humla, den ser så

mjuk och len ut

 

det börjar blåsa lite, det känns riktigt skönt

flaggan på grannens balkong, vajar i vinden

hör lastbilar och vägmaskiner frän vägarbetet

i närheten, ibland när vinden ligger rätt, känner

jag doften av asfalt

 

det är lugnt och skönt, kanske matdags för

en del, jag hör hur det skramlar av porslin

hör när en gaffel eller sked nuddar tallriken

 

det är en varm och skön dag, denna sista

dag i juni månad, när jag trodde jag höll

på att få värmeslag

 

 

 

 

anits 1 juli 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-07-01 17:05



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack att Du tar oss med!
2011-07-07

  Anya VIP
Fin sommarbild bjuder du på. Härligt att sitta i ro och bara ta in livet.
2011-07-03

  Larz Gustafsson VIP
Det är lätt gjort att överanstränga sig i värmen.
2011-07-02

  Eva Helene VIP
Fint att få följa dina bestyr!
2011-07-02

  Maria T
En riktig
högsommardag
med vackra blommor
2011-07-01

    Yarissa
Målande beskrivet!
2011-07-01
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP