som jag letat men jag fann det, mitt gömsle från förr

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som jag letat men jag fann det, mitt gömsle från förr




MINNEN

 

 

 

jag går över ängen

där blommorna bor

ser mot gläntan som

en gång där låg

 

 

minns hur vackert det

var här i en tid som nu

är svunnen jag vill inte

blicka tillbaka men gör

det ändå

 

 

minns ljuset minns all

den vackra grönska som

fanns här då blommornas

alla arter och färger

 

 

jag går här nu och minns

hur jag fann mitt gömsle

mellan skogen och sjön

en liten glänta i skogens

kant

 

 

tänk att jag fann stigen

efter alla dessa år ängen

är full av sly stigen ner

till sjön den är väl använd

 

 

när jag står i gläntan spanar

om jag kan se sjön men det

går inte så jag tar stigen som

ser väl använd ut det är längre

än jag minns

 

 

så står jag där med sjön

framför mig jag känner

mig lycklig tänk att jag

fann det mitt gömsle vid

ängen mellan sjön och

skogen

 

 

 

 

anits 30 juli 2011

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 153 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2011-07-30 22:05



Bookmark and Share


  Zelogath
Nostalgi är ibland vacker och förrädisk
Jag hoppas att din nostalgiska resa var mer berikande än förödande
Det lät hur som haver mycket vackert
Jag hoppas att jag en dag kan få besöka svunna stigar i min framtid
2011-08-01

  Eva Helene VIP
Vilken skön nostalgitripp!
2011-07-31

  Bibbi VIP
"Jag minns den ljuva tiden. Jag minns den som igår..." Anna Maria Lenngren
2011-07-31

  Larz Gustafsson VIP
Jag tror att det ligger i människans natur att blicka tillbaka.
Man kan ju blicka tillbaka på fel sätt, som Lots hustru.
Men man kan även blicka tillbaka och se Guds trofasthet, lägga samman alla Hans välsignelser och ingripanden under årens lopp...
2011-07-31

  Anya VIP
Så fint om att gå i gamla fotspår.
2011-07-31

  Rosen VIP
den där härliga inre lyckokänslan från förr, i minnen och platser, hittar vi då o då tillbaka till...
så skönt för dig att du fann den...
2011-07-31

    Birgersdotter VIP
vacker ..slog en spröd klang i mitt inre!
2011-07-31

  aol
oj så jag känner igen när jag var i bjurträsk helt igenvuxet
bra skriftat vännen,
2011-07-30

  Minkki VIP
ibland är livet magiskt mitt i det prosaiska. Grattis till att du fann både stigen och orden!
2011-07-30

  Maj-Lis VIP
Vilken undderbar känsla för dej ...att du hittade de igen
2011-07-30
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP