Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

STAFFAGEFIGURER

vi är reducerade

till staffagefigurer

hukande i skuggorna

med skarpa konturer

vi är antihjältarna

från punkthus och grottor

ohyran som jetsetjuntan

jagar som råttor

 

 

gatans parlament

är ingen tunga på vågen

vårt predikament

är vi har strupen mot sågen

vi ska ställa upp

när vi vill ha era monster

och som cirkusbjörnar

underhålla med konster

 

 

hamnkvarteren härbärgerar

skrämmande, udda

om vi vore tecknade

så skulle ni sudda

dränka oss i tipp-ex i

ett utrotningsläger

staffage är ett nederlag

men huvudroll seger

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    26/8 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 369 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-26 15:02



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
helt i min smak...rytande skarp !
2011-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP