Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DOMEN

 

allt känns som ett straff nu

nånting som ska genomlidas

jag har hört om kampen

striden som ju måste stridas

den känns lång och slitsam

jag ser inte någon ände

ljusningen känns fjärran

långt från vad jag förut kände

 

arbetslägret vaktas

av bigotta lägervakter

möjligen besatta

av den mörke furstens makter

taggtrådens konturer

kastar skuggor över marken

när ska vi få segla

härifrån med räddningsarken?

 

påpassad och granskad

pryglad med en stålblicks piska

vindarna är unkna

en gång var de vårligt friska

detta är egypten

slaveri vid pyramider

babylon med buss och

hårdnat tryck i ändetider

 

 

LARZ GUSTAFSSON 31/8 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-08-31 19:46



Bookmark and Share


    Tea Alex
Det är träffande hur du väljer dina ord.
2011-09-02

  Måna N. Berger
"detta är egypten


slaveri vid pyramider


babylon med buss och


hårdnat tryck i ändetider"

En dikt som vagt föresvävade mig, av Ferlin, eller var det Dan Andersson? har drivit mig ut på nätet att söka, men jag hittar den inte. Vet du vilken jag menar?

Din dikt andas dock plåga och vantrivsel i ett påtvunget slaveri, smärtsamma rader.
2011-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP