Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BALANSERAD

Guds uppfattning om vad som

är balans är inte vår

det är väl därför ekvationen

ofta blir så svår

Gud har en annan syn på det

vi valt att kalla sans

och gillar man den inte

kan man gå nån annanstans

 

 

 

man ondgör sig i press & tv

över fanatism

och varhelst Gud går fram så

är det bäddat för en schism

för Gud är Gud och människan

är människa, bevars

men hellre äkta vara

än en löjlig kyrklig fars

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    2/9 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-02 21:18



Bookmark and Share


  anits VIP
Bra skrivet, äkta ska det
absolut vara
2011-09-05

  mare VIP
Äkta ska det vara
2011-09-03

  Måna N. Berger
Äkta vara!
2011-09-02

  Elaine.S VIP
Bra skrivet om balansens tyngdpunkt.
2011-09-02

  © anakreon VIP
Snyggt, balanserat och mycket välskrivet.
Calle
2011-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP