Måna, jag har roat mig kungligt på din födelsedag fast jag inte var där. Än en gång: Hjärtligt grattis!

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Måna, jag har roat mig kungligt på din födelsedag fast jag inte var där. Än en gång: Hjärtligt grattis!




SÖNDAG MED KUNGARNAS KUNG

vad är det för särskilt

med en dag som den här?

det särskilda är

att det är just Du som bär

vad är det för särskilt

med en hage med kor?

att Du är så stor

och att Du ror

men jag tror

 

 

ett speciellt landskap

som passerar revy

ett högheligt sällskap

och min värld känns som ny

en tummelplats breder ut sig

inför min syn

och möter man Dig

har man den klaraste vyn

 

 

allt blir som förvandlat

när Du rör vid mitt liv

nu kunde jag glädjas

förr var jag aggressiv

och fälten var fyllda

av Ditt nära och nu

tacksägelse höves Dig

min Fader är Du

 

 

 

på nytt blev jag barn

vi gick på utflykt i dag

med min hand i Din

så var jag stark fastän svag

och fönstren slogs upp

så att allt syre kom in

ja, andas så fritt

kan bara den som är Din

 

 

vi gladdes tillsammans

för jag lever och lär

det blev något särskilt

med en dag som den här

jag hatade söndagarna

när jag var ung

men de blir till festdagar

med Kungarnas Kung

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON      4/9 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 233 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-04 19:30



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket bra, tycker om den här
2011-09-05

  mare VIP
Gillar särskilt slutet på dikten ;)
2011-09-05

  Måna N. Berger
Hjärtligt tack Larz, jag ser att du också firat en födelsedag, kungligt också! :)
2011-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP