Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto 4 september 2011




Dagen som kom och gick

 

 

 

 

 

 

söndagen kom

söndagar brukar vara långa

men den här

har runnit snabbt förbi

 

 

en dag med sol och lagom värme

som lockade ut mig

efter det att jag

vilat

och sovit en stund

 

 

sedan jag kommit hem

från kyrkan

där jag läst texter

och

tänt ljus

 

 

så med kameran i fickan

gick jag ut

det var varmt och skönt

jackan kändes nästan i vägen

jag fick en skön promenad

och

jag fann nya bänkar

som

fastnade i min kamera

 

 

en söndag som varit fin och skön

för mig en ovanlig

och

ny känsla

 

 

så i natt vaknade jag av att någon

fanns nära mig

såg på mig

i natt kände jag igen dig

det var obehagligt

vände mig om mot väggen

det hjälpte inte

 

 

kände dina blickar

vände mig emot dig

såg in i dina ögon

du såg på mig

som du brukade göra

när något var fel

 

 

 

du gav mig ett ont öga

din blick var svart

det var obehagligt

jag tände lampan

då försvann du

 

 

jag undrar vad är det du vill säga mig?

något måste det vara

för jag ser dig ibland

när det är natt

du skrämmer mig inte

men det är obehagligt

 

 

du kanske vill förklara

varför du gjorde som du gjorde

mot mig

ljög och lurade mig

som har fått mig att undra

vem var du egentligen

du som var min sambo

i mer än femton år?

 

 

 

 

 

anits 5 september 2011

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-09-05 08:36



Bookmark and Share


  Anya VIP
Bra att du inte blir skrämd. Du har säkert svaret på varför personen kommer till dig.
2011-09-06

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Berörande och bra. =)
2011-09-06

    Birgersdotter VIP
oj så stark dikt berör mig...
2011-09-05

  Eva Helene VIP
En själ som inte finner ro - det finns kanske ändå möjlighet till försoning mellan er. Text som berör mig starkt.
2011-09-05

  Larz Gustafsson VIP
Toppendag.
Väldigt fin bild.
2011-09-05

  Alva Johnsson VIP
Hoppas Din fina söndag
kan jaga bort tankarna om natten.
2011-09-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP