eget foto.

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto.




BRON

 

 

 

jag stod där på bron

såg hur vattnet strömmade

under den

 

det var farligt vackert

kände vattnet hur det

ville dra mig med

 

jag stod där såg förundrat

på skådespelet jag minns

inte när det var

 

men det var en tidig dag

i april himlen var blå solen

värmde mitt frusna jag

 

det är länge sedan nu, men

jag minns det så väl, cykeln

hade jag ställt i diket

 

vägen jag kommit cyklande på

var smal, bron ännu smalare

den var en vacker vårdag

 

jag hade cyklat från det som

gjort mig så illa, bron, vattnet

som strömmade

 

fick mig att vilja hoppa i försvinna

men någon fanns där fick mig på

andra tankar

 

den gången en vårdag i tidig

april fanns du vid min sida

minns att jag inte var ensam

 

det var första gången jag kände

dig så nära, så verkligt nära, som

jag gör än idag

 

 

 

anits 24 september 2011

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-09-25 00:10



Bookmark and Share


  ULJO
Gripande
2011-09-29

  Bibbi VIP
Underbart vittnesbörd.
2011-09-27

  Michaela Dutius
Berörande och närgånget vacker dikt
2011-09-25

  Anya VIP
Mycket stark text om det svåra i l ivet.
2011-09-25

  poetryGirl
vatten betyder mycket
2011-09-25

  Larz Gustafsson VIP
Trevlig bild.
"World of Water", som New Musik sjöng.
2011-09-25

  Larz Gustafsson VIP
Många har vittnat om att strömmande vatten kan ha den effekten.
Men ser man på Jesus - t ex i Hans Ord - så är den dragningskraften betydligt starkare. Och Bibeln säger ju att ingen kan komma till Fadern om Han inte drar honom eller henne.
2011-09-25

  Elaine.S VIP
Det går att känna kraften i vattnet, känslan av den där närvaron som du beskriver finns som en röd tråd genom dina ord.
2011-09-25

  Eva Helene VIP
Stark text som berör mig på ett speciellt sätt.
2011-09-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP