Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var med i maktstafett tagga med makt


Hur kan ni?

Hur kan ni som bestämmer
som fått förtroende
att ha makten
Som aldrig prövat
leva ett vanligt liv.
Med vanliga löner
vanlig månadsvandring
mellan vardag och fest.
Tandläkarräkningar
och nya skor.
Hur kan ni med gott samvete
tycka att det är rimligt höja
arvoden och fallskärmar
Medan vi som gett er makten
får klara oss på skärvor!
Det är vi vana
Trolla med knäna
och vara glada att vi ens har ett jobb.






Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-10-07 19:15



Bookmark and Share


  Anya VIP
Viktiga ord du förmedlar.
2011-10-08

  anits VIP
Mycket bra skrivet, drt här något
för dom som har makten att läsa
2011-10-08

  La Magnólia VIP
Mycket bra och viktiga tankar! Och jag vill gärna bidra till stafetten ...
2011-10-07

  Ola Rydberg
Bra jag applåderar
med trasiga knän !!
2011-10-07

  Järnkatten
Ansluter mig utan tvekan, mitt bidrag "Där påfåglarna dör", det är dags ta ner maktmissbrukarna...!
2011-10-07

    ej medlem längre
bra rutet!!
2011-10-07

  Ninananonia VIP
Ja, det undrar jag också.. Mycket bra skrivet..
2011-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP