Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tagga makt


Ord är makt

Ord är makt
att behärska
förstå.
Dela och
uppleva.
Njuta
och leka
ordlekar
Skratta ord
gråta ord.
Kan användas rätt
som en smekning.
Kan användas fel
som ett
maktspråk
i det syfte man önskar.
Svänga sig med latin
när den gamla vill
förstå vad läkaren menar.
Eller politikern som
bara har tomma ord.
Din käraste som
använder ord som slag
mot din ömma hud.
Eller fyller dig med kraft
och kärleksord.
Vänners ordsmek
eller bittra sorgesvek
Ord som vi behöver
snälla stärkande
men sårande
kränkande
mår inte själen bra av
Starka värmande ord
är vad vi vill ha
för att må bra






Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 464 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-10-07 20:32



Bookmark and Share


  Ronny Berk
just så som rubriken talar om, den känslan väl framförd genom den tänkfulla texten
2011-12-07

  Bellia
Mycket bra! Stor applåd!
2011-10-29

    AA VIP
Visst är ord fantastiskt- Ord är liv.....AA
2011-10-09

  Järnkatten
Bokmärker denna fina text :)!
2011-10-08

  Anya VIP
Jaa ord är verkligen makt.
2011-10-08

  anits VIP
Ord kan vara så mycket, dina
or här är värmande och vackra
2011-10-08

  Vingaravglas
Kraftfull text om hur ord är makt. Bra!
2011-10-08

  Stjärnöga
Vilken vacker poesi
om ordens
och kärlekens
makt..
2011-10-08

  Jakob Drakros
Ord...
Vackraste och elakaste
Jag är glad Du väljer dem varmaste :)
2011-10-07

  Kungsfågeln
Underbar dikt om ordets makt i allt.
2011-10-07

  wildah
Ord kan vara så mycket, ett litet ord på vägen kan göra skillnaden.
2011-10-07

  Ninananonia VIP
Ja den här var bra... superbra skrivet.. fantastiskt vad det sprutar dikter ur dig idag.. hi,hi :)
2011-10-07

    Anneli A
Många vinklar av makt...!
2011-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP