Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTEN

dikten överträffar verkligheten

drömmen är fåfänglig illusion

allt ljus faller på publikmagneten

vem vet när han tar sin sista ton?

ödlekungen föll ned förödmjukad

offer för sin egen ockultism

nummer tre som var totalt förbrukad

dödlig är vår exhibitionism

 

 

dikten överträffar verkligheten

ändå pejlar våra känselspröt

bortom flottfläckiga kökstapeten

tandkräm, rakhyvlar och morgongröt

lite färg förvandlar gråtrist lada

djupen döljer en ofantlig skatt

blir man utbränd har man ändå brunnit

skriv, min själ, skriv färg och liv i natt

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   9/10 2011




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 385 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-10-10 16:45



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Härligt skrivet och jag applåder
2011-10-13

  Sofhia Wirström
du leker med orden på ett härligt sätt, fångar den som läser. Mycket bra skrivet.
2011-10-11

  anits VIP
Mycket bra skrivet
2011-10-11

  Anders Nordlander VIP
bra skrivet
2011-10-10

  Måna N. Berger
Lysande Larz! Vi äger förmågan att skriva färg och liv, det är stort! Du blandar oförväget högt och lågt, det gillar jag!
2011-10-10

  Catharina Edin VIP
verkligt bra Dikt -
2011-10-10

    Lesley
Applåder
2011-10-10

  mare VIP
Applåd !
2011-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP