Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TAMLA MOTOWN

drottninggatan fram

i hala gamla skor

här klappar varma hjärtan

där våren alltid bor

nu öppnas många fönster

och släpper in april

vi stadsvandrar bland minnen

följ med oss om du vill

 

när trötta resenärer

får kraft till nya tag

blir revolutionärer

och hjältar för en dag

får höstens mörker vika

besvikelsen dö bort

då är vi hjärtligt rika

och livet inte kort

 

 

en yster bas tar täten

och dansen är igång

vi svävar genom stan i

en tamla motown-sång

vi blir till instrumenten

i denna melodi

och grundincitamenten

är kamp och poesi

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    12/10 2011

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 394 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-10-12 06:42



Bookmark and Share


  mare VIP
Härlig dikt !
2011-10-13

  anits VIP
Fina härliga rader, gillas
känns som en vacker sång
2011-10-12

  Mats Henricson
T M. , THE music factory of the music factories ! Supremes, Martha and the Vandellas and many, many more ! Soul Music !
2011-10-12

  Mow Dean
skön takt!
härlig start på dagen. tack.
2011-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP