Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halloween året runt

Vareviga natt är det något i mitt hundraåriga hus
som stör tystnaden-

Ett solkigt tungt frasande

Som får luften och väggarna att nervöst
glida runt-

Enslingarna i olyckans svepningar
lika fördömda allihop

Jag lever med en osalig ande-

I varje rum




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 334 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-10-28 19:00



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Snyggt skrivet jag tänker på både inre och yttre rum där osaliga andar huserar.
2011-11-04

  Ronny Berk
förnimmer en rumslig betraktelse med mänsklig anknytning; eller övermänsklig, väl maskerad ...
2011-10-28

    Bodil Sandberg
Du hanterar pennan som aldrig du gjort annat du carola det här är bara så snyggt och bra och sista strofen är som jag ser det rent poetiskt mästerlig enormt osaligt snyggt!!
2011-10-28

  Lili Samuelsson VIP
åh, den här gillar jag. språkbruket är lysande, nästan genomskinligt. enslingar, solkigt och svepande- ord jag gottar mig i.snyggt
2011-10-28

  Seglaren
Jag tror jag vet vad du menar i den här dikten.
Om jag skulle försöka kortfattat återge det kunde det va:
TRYGGHET O GLÄDJE kommer INIFRÅN.
Det lär knappast hjälpa att ta dit en EXCORCIST för att rensa ur huset.
2011-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren