Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

idag var en dag där allt hände




Det finns dagar och så finns det dagar

 

 

 

 

 

dagar där allt måste hända

dessa dagar är dagar jag

inte tycker om

 

i dag är en sådan dag när

mycket händer allt samma

dag

 

sådant som jag inte kan rå på

inte ändra på sitter och tar igen

mig efter att ha ilat hit och dit

 

tänker på morgon dagen som

jag inte vet något om utom att

hundarna behöver mig ett par

timmar

 

tacksam att läkarbesöket blev

uppskjutet men det känns ändå

fel nu får jag vänta en månad

det kan jag stå ut med när jag

vet att jag får en lyssnande doktor

 

hundarna har jag varit hos ett

par timmar mitt på dagen, glada

blev dom när jag kom, tjöt och

ylade trodde dom skulle krypa

in i mig

 

så har min dag gått sin gilla gång

med besök på apoteket detbörjar

bli ofta nu fått min spruta mot

influensa då jag tillhör riskgruppen

 

handlat det som jag behövde

väl hemma läste jag en stund

svårt att slita mig när boken är

bra och spännande

 

mat behövde jag innan det var dags

för att åka till hembygdsgården, det

passade bra att värma rödbets soppan

som gjorde härom dagen

 

en soppa jag älskar med en klick

creme fraiche i och ett hårt leksands

bröd med ost

 

sedan bar det i väg för att binda kransar

till julmarknaden om några veckor

ett glatt gäng var vi som hjälptes åt

så gott vi kunde

 

en kopp te eller kaffe när vi satte

oss en stund för att vila våra ben

och ryggar

 

när lingon och en ris tog slut

så kunde vi plocka i hop städa

sen var det dags för att åka hem

 

nästa vecka tar vi nya tag, vad

vi ska göra då det är en annan

historia

 

det är och känns jobbigt när

mycket händer på samma dag

ett undantag är den här dagen

som snart är till ända

 

 

 

anits 1 november 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-01 23:07



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för vi får ta del!
2011-11-04

  ULJO
Tack för att du delar med dig av din starka berättelse
2011-11-02

  Eva Helene VIP
En fin dag berättar du om, trots att det körde ihop sig lite!
2011-11-02

  Anya VIP
Oj så händelserikt. Målande berättat.
2011-11-02

  Larz Gustafsson VIP
Ja, ibland blir trycket för mycket.
2011-11-02
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP