Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tänker tillbaka på morgonen




fåglarna ger mig lugn och ro

 

 

 

 

 

 

jag ser på fåglarna vid fågelbordet

dom är många byter av varandra

slåss ibland om det som verkar

allra godast

 

ser på dom där jag sitter vid mitt

köksbord äter min frukost, det

är så ro givande att sitta se på alla

fåglar som flyger fram och tillbaka

 

nötväckan är den som tar för sig mest

jagar bort dom andra äter så mycket

den flyger upp i björken, dår jag kan

ana att den gömmer sin mat

 

blåmesen mera skygg drar sig gärna

undan när talgoxen närmar sig den

är större gör utfall mot andra fåglar

verkar vara argsint av sig i dag

 

jag sitter länge ser hur dom flyger

fram och tillbaka, så plötsligt sitter

den svartvita katten på bordet ute

på altanen

 

så försvinner alla fåglar dom vill

säkert inte bli mat till katten, den

kommer ofta när jag är ute, vet inte

var den hör hemma men finns här

på gården varje dag

 

så den bor säkert i något av husen

annars skulle den inte vistas här

katten är fin och kelig stryker sig

mot mina ben när vi möts

 

jag knackar försiktigt på fönstret

då hoppar den och försvinner, genast

är fåglarna tillbaka äter av det jag

bjuder dom på

 

 

 

anits 2 november 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-11-03 00:17



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Tack för Din fina vardagsskildring!
2011-11-04

  Anya VIP
Så fint berättar du om fågelbordets glädje.
2011-11-04

  poetryGirl
jag älskar fåglar o matar dem alltid om vintern
2011-11-03

  Sofhia Wirström
en dikt som tar sig in i själen, ger näring.
2011-11-03

  Eva Helene VIP
Har själv mängder av fåglar i min trädgård, just nu är det koltrastarna och björktrastarna som märks mest när de slåss om äpplena som finns kvar. Fin text!
2011-11-03

  Larz Gustafsson VIP
Som att se en naturfilm. Något jag älskar att göra. Har köpt hem en del lysande DVD:n från jobbet. Bl a om leoparderna i Kalahariöknen.
2011-11-03

    Birgersdotter VIP
Fånlar ger lugn och ro..fin dikt
2011-11-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP