så fint det kändes att få göra det som jag oroat mig så inför

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

så fint det kändes att få göra det som jag oroat mig så inför




EN TANKE - EN GÅVA

 

 

 

 

så orolig så nervös

det var det länge sedan

jag varit

 

i många dagar hade jag

funderat undrat tänk om

jag gör fel

 

vad kommer då att hända

alla som varit närvarande

vad kommer dom att säga

 

så var dagen och tiden inne

dags att åka till kyrkan och

minnes gudstjänsten

 

när jag steg in genom kyrkporten

försvann all oro all nervositet

 

den vackra körsången

lugnet och stillheten som

mötte mig var det som jag

behövde för att få ro i själen

 

när vi så hjälptes åt att göra

allt i ordning inför gudstjänsten

kände jag av oron inom mig

 

oro om jag skulle bli ensam

om att tända ljusen för dom som

avlidit under året

 

till slut fick jag sällskap kände

lugnet återvända oron försvann

 

den vackra körsången under

gudstjänsten lugnet som fanns

och kändes i kyrkan

 

att sedan få tända ljusen för

dom som gått bort under året

kändes så fint att få göra

 

att tända ett ljus sända en tanke

till dom som inte finns bland

oss längre var en fin gåva

 

 

 

 

anits 8 november 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-11-09 00:01



Bookmark and Share


  Maria T
Så stämningsfull och fin
högtid
2011-11-10

  marie ohlson
Vackert o stämningsfullt skrivet!
2011-11-10

  Anya VIP
Härligt att det gick bra! :o)
2011-11-09

    ej medlem längre
Fint tänkt, häruppe har vi katolsk mässa bara en gång i månaden

men det är något speciellt över den!/Tack anits
2011-11-09

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så vackert skrivet. =)
2011-11-09

  arja savela
Så vackert vännen, jag kan känna stämningen som du förmedlar
2011-11-09

    Yarissa
Fint beskrivet
2011-11-09

  Eva Helene VIP
En gåva du förvaltade så fint!
2011-11-09

  aol
så fint skriftat vännen
2011-11-09

  Bibbi VIP
Skriver under på Vici här.
2011-11-09

  Vici
Underbart fint!

Så fantastiskt berättat
om osäkerheten och om
modet!

Applåder för denna
fint återberättade
gärning!

Tack.
2011-11-09

  Carl R. Westerling
Väldigt fint.
2011-11-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP