tycker inte om röda dagar

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

tycker inte om röda dagar




VARDAG

                                                 

äntligen är det vardag igen

helgen är över

skönt

 

jag tycker inte om helger

inte röda dagar

känner mig

utanför

 

har mycket som sysselsätter mig

men helgerna känns långa

lika långa som veckan

som varit

 

nu är det vardag igen solen lyser

jag går ut på minvanliga

promenad

 

ute sitter den lilla kattungen

kommer fram till mig

stryker sig mot

mina ben

 

sen springer den sin väg

mot nya äventyr

var den bor

har jag ingen aning om

 

en ekorre dyker upp framför mig

springer upp i granen

ser sig om

 

plötsligt är där en till

dom jagar varandra

upp och ner

hoppar från gren till gren

så ser jag

att den första ekorren

bär på något

som den andra är intresserad av

så försvinner dom

in i skogen

 

jag fortsätter min vandring

är snart framme

vid målet

som är

 

mina fyrfota vänner

som jag ska träffa och umgås med

några timmar

 

skönt när vardagen är här

allt är som vanligt igen

det är då som jag

mår allra bäst

 

 

 

anits 14 november 2011

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-11-14 14:10



Bookmark and Share


  Rosen VIP
låter som en skön vardag, av din beskrivning att döma
och som vanligt är ditt språk lättsamt och tilltalande för läsaren
2011-11-16

  Anya VIP
Du är duktig på att beskriva nuet, som i denna.
2011-11-15

  Eva Helene VIP
Skön vardagskänsla här.
2011-11-14

  Larz Gustafsson VIP
Själv sätter jag oerhört stort värde på helgerna.
2011-11-14

    Maria Malm
Tänkvärt..många delar din känsla.
2011-11-14

    ej medlem längre
Du skriver fin prosapoesi. Själv famlar jag å inget duger...Ha det så Gott!
2011-11-14

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fint skrivet. =)
2011-11-14

  Bibbi VIP
Låter skönt.
2011-11-14
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP