olustigt att inte veta vad som händer

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

olustigt att inte veta vad som händer




Dröm eller inte

 

 

 

trött med förhoppning att få sova gott

gick jag till sängs i går kväll precis när

natten började

 

läste en stund men ögonen ville bara

blunda så jag la i från mig boken släckte

lampan

 

jag somnade nästan direkt men vaknade

ganska snart av att det hördes ett ljud

uti från köket

 

jag gick upp men hittade inte dörren

kom inte ut ur sovrummet paniken

var nära

 

till slut kröp jag ner i sängen igen

undrade vad det var som hände trots

paniken somnade jag om

 

men det dröjde inte länge förrän jag

väcktes av ett konstigt ljud igen tände

lampan den här gången

 

allt var som vanligt drog täcket hårdare

omkring mig släckte lampan somnade

om till slut

 

det dröjde inte länge förrän jag var

klarvaken öppnade ögonen då såg

jag dig du satt i den vita stolen

 

såg med ett öga på mig så som du

brukade göra när du tyckte att jag

sagt eller gjort något dumt

 

jag gick upp och fram till dig när

jag kom nära försvann du försökte

hitta ut ur sovrummet det gick inte

 

nu var paniken nära jag tände lampan

i taket såg inget konstigt nu såg jag

dörren så jag kunde ta mig ut i köket

 

kände att det var ingen ide att la mig

för att sova istället gjorde jag mig en

kopp kaffe

 

satte mig vid köksbordet tänkte på

det underliga som händer ibland på

nätterna

 

jag brukar inte bli rädd men i natt

var jag det funderade på vad jag

gjort för ont som blir hemsökt vissa

nätter något eller någon okänd som

vill säga mig något

 

 

 

 

anits 25 november 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 151 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-11-25 07:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
En text som ger mig kalla rysningar. Stor kram på dig!
2011-11-26

  ULJO
Låter olustigt men det finns säkert en naturlig förklaring.
2011-11-25

  Eva Helene VIP
Svår hemsökelse - du behöver nog hjälp att bli av med besökaren.
2011-11-25

  poetryGirl
de döda lever i andra vibrationer än vi...
men Satan finns inte!
2011-11-25

  Larz Gustafsson VIP
Det är Satan som vill skrämma dig.
2011-11-25
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP