Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

InSiKt






Där som mörker vrider och vänder
i våndan av blivande ljus
vill jag vaka och vänta
i trygghet här i mitt hus

Jag vill värna det svaga och oförstådda
ge en rastplast i livets parad
att vi alla passar och skiner
här i tidens höstliga sharad

För vem kan spela oss som vi själva
vem vet att lägga uttryck till blick
vem kan måla ett höstligt ljus
om det inte var sommaren som gick

men vem är jag att lägga
ord till livet spiral

och skulle det verkligen verka till att ordet
blev mera vitalt

mer som ett levande väsen
ett sinne att färgas till
att vi alla ska växa som orden
är det jag verkligen vill

När jag tittar ut i det mörka
som saknar kyla och snö
vet jag att i livet vill jag verka
och aldrig mera dö.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 283 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-11-25 21:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP