bra att veta att blomman jag fick, tog död

på sig själv

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bra att veta att blomman jag fick, tog död

på sig själv




Nu vet jag

 

 

nu vet jag

varför

blomman jag fick

alltid var fuktig

 

jag vände blomman

upp och ner i går

 

tömde ur jorden

såg direkt

 

vad som var fel

botten på krukan

var täckt av plast

 

inte undra på att

bladen var fula

 

inga knoppar kom

det enda som kom

var löss

 

dom vill jag slippa

så nu är jorden borta

 

dom frön man ska bevara

år från år fanns inte i den

fuktiga jorden

 

när våren närmar sig

ska jag hålla min ögon

öppna

 

hoppas finna en sådan

blomma i vår vackra

handelsträdgård

 

det var nog inte meningen

att blomman jag fick skulle

växa och blomma hos mig

 

 

 

anits 29 november 2011




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-11-29 13:06



Bookmark and Share


  Anya VIP
Håller tummarna att du hittar en sådan blomma.
2011-11-30

  HelenaW
Bra, då vet du att det inte var ditt fel. Hoppas att du hittar en ny.
2011-11-29

  Eva Helene VIP
Stackars den - nästan så jag tycker synd om blomman . . .
2011-11-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP