Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som vill veta vad kataklysm egentligen står för kan bäst reda ut detta antingen genom att ställa frågan till 'a perfect stranger', spå i teblad eller slå i något omfångsrikt uppslagsverk. Blir uppslagaren så mycket mera klok av det? Fråga ej mig.


I väl så överförd kataklysmisk form... En foting.




(I väl så
överförd katalysisk form
till själens skrymslen.)

Jag undrar ibland
från tid till
annan över om

en 'oidipuss' är
eller kanske inte
är en mer

eller mindre intensiv
som experimentell kyss.
I ett huvud

som mitt virrar
en sådan tanke
och fråga omkring

som hade någon
skjutit en mental
projektil med kalibern

tjugotvå så den
trängt in i
mitt huvud från

ett helt annat.
Avlossad från tämligen
nära håll samt

i akt och
mening få den
att visserligen passera

in i min
och inte någon
annans hjärna men

att i ständig
och evig rörelse
förbli där inne.

För att ställa
till så mycket
samt ovillkorligt som

oreda den bara
kunde under återstoden
av mitt liv.


(Texten har legat
och vilat sig
i utkast sedan 2011 12 02)




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 51 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-12-22 10:35



Bookmark and Share


  Live2Dream VIP
det var en kille
som fick granatsplitter
i delen av hjärnan
som påverkar musikaliteten
han behövde bara
vända huvudet åt ena sidan
för att bli inspirerad :)

annat var det
med ted gärdestad
han hoppade
för att han bara
hade "dåliga sånger"
i huvudet
en dödsdom för
en originellt musiker...
2023-12-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP