Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en av mina vägar där det går att åka spark




MIN SPARKTUR

 

tänk i dag kunde jag äntligen

ta min sparktur

 

som jag längtat några grader kallt

den isiga vägen som varit så hal

var perfekt för en tur med sparken

 

det bet i kinderna när jag åkte nedför

backen lite rädd var jag så jag bromsade

så gott jag kunde

 

solen sken himlen var blå jag njöt

av att komma ut få frisk luft och

äntligen kunna åka spark igen

 

kameran var med i ryggsäcken

där gjorde den ingen nytta så

jag stannade tog ur den stoppade

den i min jackficka

 

stannade på vägen såg upp på huset

där mina morföräldrar en gång bodde

jag har blivit lovad att komma in se

hur det ser ut i dag

 

 

än har jag inte knackat på lite rädd

orolig att jag ska bli besviken minns

hur det såg ut då

 

en dag ska jag ta mod till mig knacka

på få min nyfikenhet stillad jag fortsatte

vägen fram det gick så bra när jag

sparkade mig fram

 

det blev många stopp solen lyste mellan

träden det var som ett vykort i naturen

denna trettondag 2012

 

hemma igen parkerade sparken på min

altan har funderat att låsa fast den men

än har det inte blivit av tredje vintern

jag bor här ännu har ingen tagit den

 

den är speciell med sin dalablå färg

och mitt namn inristat så den som

stjäl den behöver nog måla om den

 

jag hoppas att den får stå kvar även

denna vinter och att ingen tar den

utan den får stå kvar tills jag funderat

ut hur jag ska låsa fast den

 

efter sparkturen var det skönt att

komma in nu hoppas jag att det

blir många fler turer med sparken

denna vinter innan det är dags att

bära upp den på vinden

 

 

 

 

anits 6 januari 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-01-09 08:45



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket härlig text som gör mig varm om hjärtat och glad. du är så bra på att fånga nuet och det vackra.
2012-01-11

  M M Mannheim VIP
När jag läser din dikt så tänker jag på min mormor som använde spark. På vintern följde jag med henne när vi for över isen med sparken för att handla i Ekhagen.
2012-01-10

    sajo
Underbart att kunna ta en sparktur. Minns jag lånade din spark en gång i tiden. Satt faktiskt och tittade på fotot med din spark, jag har fotat den.

Dalablå så underbart ord.
2012-01-09

    ej medlem längre
Hej Anits trevligt att läsa om din sparktur, här uppe i Gällivare är det ganska många som har en spark att färdas på, jag har dock ingen bara en barnspark som står i källaren. Kanske vi kan ta fram den nu när vintern kommit på allvar....ha det så gott i vinterkylan!/Birre
2012-01-09

  Eva Helene VIP
Kan se framför mig den dalablå sparken med ditt namn inristat. Fint berättat!
2012-01-09

  Bibbi VIP
Tack att vi får följa med på Din tur!
2012-01-09

  LenaJohansson VIP
härligt och roligt med spark..bra skrivet
2012-01-09
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP