Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PROFETERNA

profeterna blir stenade

så har det alltid varit

det finns väl knappt en enda

som man inte nagelfarit

om massorna är enade

så är det kring just detta

att man vill inte höra vad

profeten kan berätta

 

 

profeten moses egen bror

tog initiativet

till guldkalven som var ett hån

mot Gud som gav oss livet

en dag var gisslet jeremia

äntligen försvunnen

men ebed melek räddade

profeten upp ur brunnen

 

 

 

de mest impopulära är

de mänskor som är sanna

då ropar massan "korsfäst!"

ingen ropar "hosianna!"

och skulle någon mot förmodan

blir det snabbt en banna

var finns de resoluta och

de verkligt samvetsgranna?

 

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    14/1 2012




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-01-14 15:21



Bookmark and Share


  mare VIP
Tänkvärd text
2012-01-16
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP