Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




En stund i tankar

 

 

 

jag sitter en stund i tankar

ser ut genom fönstret

undrar om det jag hört

verkligen är sant

 

inom mig känner jag

frustration ängslan

vad är det som händer

hörde jag rätt

 

javisst har jag gjort det

statsministern anser att

pensionsåldern ska höjas

till sjuttiofem år

 

det kan han stå och såga

som inte har ett tungt

kroppsarbete med tunga

lyft

 

han har nu orerat om sina

visioner om att alla ska jobba

längre jag undrar när alla

ungdomar ska få ett jobb

 

jag bävar för den dagen

när det ringer på dörren

utanför står det någon

som vill att jag ska ut

och jobba

 

händer det släpper jag inte

den personen han eller hon

får stå där i trapphuset prata

för mig som inte lyssnar

 

jag hoppas det bara år

ett förslag som är ut slängt

för att han inte hade något

annat att säga

 

gjorde ett utspel som retade

många jag undrar om och

hur han tänkte ska det bli

så att vi ska gå från arbete

direkt i graven

 

blir det så behövs ju inga

pensioner betalas ut den

som lever får se hur framtiden

som pensionär kommer

att bli

 

 

anits 8 februari 2012

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-02-08 08:41



Bookmark and Share


  Anya VIP
Inte behöver diktarjaget jobba mer, hon har gjort sitt. Vilken vacker inledning och titel på texten:
en stund i tanken.
2012-02-09

  Eva Helene VIP
Ja, om min käre far hade varit tvungen att arbeta till 75 år, så hade han dött ett år innan han uppnått pensionsåldern för han gick bort hastigt när han var 74 år. Han slet och jobbade till 67 och fick i alla fall några sköna år som han tog väl tillvara på.
2012-02-08

  Bibbi VIP
Chockerande uttalande.
2012-02-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP