Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto på den plats som ger mig lugn och ro




FASADEN

 

 

 

en hård fasad

var vad jag visade dig

 

bakom den fasaden

låg många sömnlösa nätter

 

jag var rädd

mycket rädd

 

rädd för att du

skulle komma för nära

 

komma för nära

för att se fasaden spricka

 

inte visa dig

hur ont det gjorde

 

när du uttalade

allt ditt hat mot mig

 

så jag visade

upp en hård fasad

 

ville inte du

skulle se min svaghet

 

se alla tårar

som inte kom

 

se hur para-lyserad

jag var

 

ditt hat har jag aldrig

förstått

 

nu är det länge sedan

jag ser dig ibland

 

undrar om du ännu hatar

vad det nu var du hatade

 

var det mig

eller det jag stod för

 

min tro

den kunde du inte hata bort

 

den finns kvar

den bär mig genom livet

 

så den hårda fasad du såg

den gången var inte äkta

 

ville inte du

skulle se mig svag och rädd

 

 

 

 

 

anits 16 februari 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 211 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-02-16 18:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Rädsla blir hårdhet - i självförsvar...bra diktat!
2012-02-19

    Birgersdotter VIP
Smärtsam
2012-02-19

  Anya VIP
En smärtsam text.
2012-02-17

  Lars Hedlin
Smärta och känsla
2012-02-17

  Eva Helene VIP
Gör ont att läsa, inte lätt att hålla fasaden i lägen som dessa du beskriver!
2012-02-17

  Bibbi VIP
Känner igen det här hos mig själv i vissa sammanhang.
2012-02-17

  Sofhia Wirström
fasader har vi nog alla byggt upp nån gång för att inte visa den svaga sidan. Sådant är hemskt jobbigt. vilken härlig bild, inger verkligen ro...för själen.
2012-02-16

    Bo Bjelvehammar
en underbar vinterbild
2012-02-16

  Larz Gustafsson VIP
Man har en självbevarelsedrift.
Det är därför jag aldrig läser vissa av skribenterna här. En del av dem blir kanske så frustrerade att de måste byta blöjor, men det är inte mitt problem.
2012-02-16
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP