Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lillebror ska dö

Jag var där

när du fick din dom

levercancer

obotbar


Dina ögon

blev tomma på liv

av chock

du grät inte


Men det gjorde

vi andra

tog oss samman

med oviktigt småprat


Det ofattbara

fick vänta en stund

i bilen på väg hem

hulkande gråt


Min lillebror

sista länken

till barndomslandet

ska lämna mig


Med vem ska jag då

älta vår barndom

skratta gråta med

åt allt som hänt


Som du lidit

av barndomselände

druckit för att döva

minnenas plågor


Utslängd hemifrån i natten

av Våldets härskare

för att du ifrågasatte

inte längre var rädd


Efteråt har vi skrattat

åt mitt bröllop

då du berättade

roliga historier i kyrkan


Dunkade gamla faster i ryggen

där ni satt i kyrkbänken

bredvid varandra

du lindrigt nykter


En kamp i många år

till slut nykter alkoholist

med nytaget MC-körkort

din stora dröm uppfylld


Köpte motorcykel

som blev din ögonsten

gav frihet du saknat

putsad alltid blänkande


Du träffade din kärlek

så glad du var

livet tog

en annan vändning


Kärlek, ett vackert hem

glädje, lugn och ro

som du saknat

ett vanligt liv


Tills nu....











Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-02-22 10:20



Bookmark and Share


  bittemi VIP
Gripande text som känns i magen!
2012-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP