Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förgiftad gräslök

 

I förvirring du skriver

letar och trevar

du famlar, snavar

och faller                 

 

ur vrån

slingrar Gräslök

i krökar

hon gökar

applåderar ditt mörker

 

förföriskt hon lockar

och leker med orden

från luftens härskara

krafterna ges

 

i kristallvassa pikar

hon driver sin dikt

förgiftande

in i ditt töcken

 

en soppa av ord

en häxbrygd

av skitsnack

 

en stjärnbeströdd

förhud förkalkad

hon kränger

över ditt förstummade hjärta

 

du kryper i dimman

och greppar i luften

slinter i gyttjan

och faller igen

 

ur mörkret stiger

en doft av förfäran

en förruttnelsens stank

av vissnande ogräs

 

ett halmstrå dig erbjuds

när grundvalar rasar

en strimma av hopp kan

räddning dig ge

 

lägg gräset att brännas

ta tag i Guds hand

låt dig räddas av vishet

och kliv torrskodd iland




Fri vers av Vici
Läst 544 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2012-02-25 18:36



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Begrundar.
2012-03-04

    Amicus
Går gärna torrskodd!
Bra skriftat!
2012-02-26

  Eva Langrath VIP
Stark text som får mig att tänka på mobbning och förföljelse slutet inger hopp
2012-02-25

    ej medlem längre
Räddas å kliva torrskodd iland,,, fint!
2012-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Vici
Vici