Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TONER AV LJUVASTE SORT

Stjärnorna klinga i natten sin sång
så för varje guds själ som går bort

Säg kommer ni spela för mig så en gång
och är vägen dit lång eller kort

Tonen som vaggar var leda till ro
och som torkar vart barnöga torrt

Den tar dig i handen och över den bro
där materiens värld mynnar bort

Min vän har du hört denna sällsamma sång
den som tröstar var själ som går bort

Jag hörde den vagt i mitt mörker en gång
det var toner av ljuvaste sort.




Fri vers av zallander
Läst 510 gånger och applåderad av 20 personer
Utvald text
Publicerad 2012-03-05 12:29



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vacker, full av känslor!!!
2012-03-16

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen "UTVALDA TEXTER" till denna fina text!
2012-03-15

  Knickedick
åhhhh jag hör både ångest och förtröstan, och i en strikt form med rim som kontrast emot starka känslor. Inte tondöv men tondöd
2012-03-14

    ej medlem längre
Fina bilder du skapar här...
2012-03-08

    Yarissa
Väldigt fin!
2012-03-07

  walborg
En vidunderligt trösterik sång som gör mig glad - bokmärker
2012-03-07

    lory
vemöd med vacker klang mr zallander..o du få en kram
2012-03-05

  Magica VIP
Vemodigt, poetiskt, vackert och smärtsamt i samma andetag, bra skrivet!
2012-03-05

  Jan Widströmer VIP
Musikaliskt skrivet
om döden och livet
2012-03-05

  Gunnar Hilén VIP
Sällsamt finstämd dödslängtan
2012-03-05
  > Nästa text
< Föregående

zallander
zallander