Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




När livet vilar sig från allt det vanliga

 

har stängt in mig

ser ut genom fönstret

idag är det mulet

 

helgens solsken är

ett minne blott

 

det var skönt att känna

solens värmande strålar

genom fönstret

 

jag stannade inne trots

att solen lockade till härliga

promenader

 

när jag inte mådde bra

var det inte värt att ens

försöka gå ut på mina

darriga ben

 

jag väntar och hoppas

på att magen ska lugna

sig jag återfå mina krafter

jag längtar så efter en lång

skogspromenad

 

det är så typiskt mig att längta

efter det som inte går när jag

mår som jag gör nu

 

jag kände mig lat igår där

jag satt i min morgonrock

och såg hur dom skidade

fram i vasaloppet

 

när jag inte orkade till kyrkan

på kvällen då förstod jag att

jag måste ta det lugnt vila

 

jag vet att det går över, men

kan ta tid det gäller att ha tålamod

det har jag inte just nu

 

har varit och träffat hundarna

en stund sett till att dom fått mat

varit ute på gården lekt och

sprungit en stund

 

nu sitter jag här ser på fåglarna

som har så bråttom att äta

sjunger gör dom så det hörs in

genom fönstret

 

jag njuter av deras sångarglädje

som ger hopp om att det blir vår

även i år

 

 

 

 

anits 5 mars 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-03-05 15:29



Bookmark and Share


  Anya VIP
Skickar en styrkekram till diktarjaget. Tur att hundarna finns.
2012-03-08

  Lars Hedlin
Bra skrivet
2012-03-07

  Bibbi VIP
Jesaja 40:29,31 och en hälsokram!
2012-03-06

  Vici
Våren kommer men den
är alltid lite lynnig i början

Ber för snar bättring!

Varm kram tills dess!
:-)
2012-03-06

    Birgersdotter VIP
Krya på dig
2012-03-05

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Så fint skrivet. =) Hoppet färgar raderna. =)
2012-03-05
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP