Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sista fotot på mina morföräldrar




Skymningen

 

 

 

När skymningen börjar falla, ser jag ut genom fönstret

tycker om att vara stilla, vila en stund. Känna hur mörkret

börjar omsluta mig, innan jag tänder lampan, det blir ljust

i rummet. I mörkret minns jag hur vi kurade skymning

hos mina morföräldrar, innan lampan tändes. När det blev

ljust i köket löste morfar korsord eller trollade med sina

kort för mig.Mormor stickade och hjälpte morfar när han

inte klarade något i det korsord han höll på med. Jag som

litet barn tyckte om dessa stunder, det var lugnt och trivsamt.

Jag var fascinerad av det mormor stickade hur det växte

fram i hennes händer, det var då jag ville lära mig sticka,

tyckte det såg så roligt ut. Mormor med sitt tålamod lärde

mig stickningens konst, så tacksam jag är den dag som nu

är det hon lärde mig

 

 

 

anits 7 mars 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2012-03-08 00:15



Bookmark and Share


    maija tuori
Vacker bild av dina morföräldrar..av texten sprider värme och kärlek..
2012-03-10

  Bibbi VIP
Harmoni och värme.
2012-03-08

  Lars Hedlin
Kärlek och värme i denna!
2012-03-08

  Anya VIP
En kärleksfull text och vilken vacker bild av paret och det blommande.
2012-03-08

  Eva Helene VIP
Din text förmedlar trygghet och kärlek. Och tänk så betydelsefulla minnen du har! Den vackra bilden gör det hela komplett.
2012-03-08

  Larz Gustafsson VIP
Frid över deras minne. Heder åt sådana människor.
Verkligen fin bild som talar volymer.
2012-03-08

    Birgersdotter VIP
Väldigt fint foto på dina morföräldrar..
Tur du har haft dem..
2012-03-08

    lory
vackert
2012-03-08

    ej medlem längre
Du beskriver en mycket behaglig känsla. Suverän rumsuppfattning. Tack.
2012-03-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP