Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eget foto




Hennes sorgsna ögon

 

hon ser ut genom fönstret

en blekgul sol försöker

ta sig igenom molnen

som tornar upp sig på

himlen

 

hon känner vemodet inom sig

som så ofta hon har gjort

genom åren när det börjar

närma sig vår

 

hon ser sig i spegeln

när hon står och borstar

tänderna

 

ser sina sorgsna ögon

alltid lika sorgsna

hon längtar efter att få se

glädje och lycka i dom

 

åren går och hon har ofta

undrat när vinden ska vända

och hon får se glädje i sina ögon

när hon ser sig i spegeln

 

hon har inte gett upp

inte än

än finns hoppet och längtan

kvar om att en dag kunna glömma

allt det svåra som hon bär

med sig i sin mycket tunga ryggsäck

 

 

anits 31 mars 2012




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-03-31 10:18



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Vackert vemod i en berörande dikt.
2012-04-04

  Eva Helene VIP
Mycket vemod här men hoppet finns ändå kvar, gott så!
2012-04-01

  Larz Gustafsson VIP
Det finns frigörelse i Ordet.
2012-03-31

  Rosen VIP
spegeln ger ofta en bild av hur man mår...
hoppas den snart kan återge en bild i förändring till det bättre
2012-03-31

    Birgersdotter VIP
Berör mig styrkekramar ..snart vänder det
2012-03-31

    Birgersdotter VIP
Berör mig styrkekramar ..snart vänder det
2012-03-31

  arja savela
Mycket berörande!
2012-03-31

  Bibbi VIP
Vemodsvacker.
2012-03-31

  Christine Sabel
glädjen finns där inom henne, men det kan sannerligen vara svårt att hitta den, fina sorgliga rörande rader! Ha en glad dag! En glimt av sol i dina ögon
2012-03-31
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP